Utazónapló

Piac, giccsparádé

2015. szeptember 01. - pocokman

A szerdai nap eleje a piacozással kezdődött. A szokásos bóvlikat kell elképzelni, ruhák, takarók, kendők, szobrok, mindenféle kacatok, amiket a turistákra akarnak rásózni. Kedves öcsém gyakorolhatta az alkudozást, nagyon élvezte :) Például ajándékba akartam vinni valakinek egy elefántszobrot. Pár helyen ki volt téve a stand szélére néhány zöld elefánt. Az árus azzal kezdte, hogy jade, és valami 85 yuant kért érte. Peche volt, mert mi már tudtuk, hogy milyen az igazi jáde, és a nagyker árral is tisztában voltunk. Értésére adtuk, hogy tudjuk ám, hogy ez egy műanyag szobor, úgyhogy a végén elhoztuk 5 yüanért :D Voltak itt persze érdekesebb dolgok is, például lehetett enni skorpiót, pókot, és egyéb nyalánkságokat is. A skorpiót úgy kell elképzelni, hogy élve fel van tűzve (!) egy pálcára, rámutatsz, hogy azt kéred, és belerakják a forró olajba, hogy megsüssék. Páran közülünk kipróbálták, állítólag a ropogós csirkebőrre hasonlít az íze. Csak el kell vonatkoztatni attól, hogy mit eszünk :)

Ezt követően páran elmentünk újra a Tienanmen térre, mert meg szerettük volna nézni Mao bebalzsamozott holttestét. Kiderült, hogy csak délelőtt lehet megnézni. Nem baj, bementünk a tér másik oldalán lévő nemzeti múzeumba. Aminek egy része kommunista propaganda anyagokkal volt tele, azokból a termekből azonnal ki is jöttünk. Érdekesebbek voltak azonban a történelmi kiállítások, láttunk például egy eredeti agyagkatonát, illetve lovat is. De volt itt Afrika kiállítás, pénzkiállítás, stb. Ami nagyon durva volt, az az a terem, ahol a különféle diplomciai ajándékokat állították ki. Egyenként szép volt mindegyik, de így együtt valami igazán undorító giccsparádét nyújtottak.

Nap végén megint haza, majd a szokásos éttermünkkel zártuk a napot. A csoport fele egyébként ekkor elindult haza, mi nyolcan még maradtunk egy napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr337751870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása